Алматы қаласы білім басқармасының
«№169 мектеп-лицей»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(727) 263-78-88
Есепші бөлімі:
+7(727) 227-38-02
eOtinish.kz
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Страница 9
Дұрыс тамақтануды насихаттау
02
сентябрь
2025
Дұрыс тамақтануды насихаттау
Дұрыс тамақтану ережесін білу артық салмақ мәселесін де туғызбайды. Салауатты өмір салтын ұстанудың басты ережесі де дұрыс тамақтануды білуге тиіссіз.Денсаулығыңызға бей-жай қарағыңыз келмей ме, тамақтану кестесін белгілеуден бастаңыз. Тәулігіне бір — екі рет қана тамақтану дұрыс емес. Белгілі мөлшерде үш немесе төрт рет тамақтану керек. Тамақтың құнарлы болғанына көңіл бөліңіз. Себебі, адам ағзасы дұрыс қабылдайтын, оны асқазан еш қиындықсыз қорытатын тағам түрлері, яғни белок, майлар,
“САЛАУАТТЫ ТАМАҚТАНУ МЕКТЕБІ”айлығы аясында 1-4 сынып оқушыларына “Тамақтану гигиенасы” түсіндірілді
02
сентябрь
2025
“САЛАУАТТЫ ТАМАҚТАНУ МЕКТЕБІ”айлығы аясында 1-4 сынып оқушыларына
«Салауатты тамақтану мектебі» атты 01.02.-29.02.2024 ж аралығында аудандық айлық акция өткізілуде. Мақсаты:  Оқушыларды дұрыс тамақтану мәдениетімен, әдебімен таныстыру; Пайдалы және пайдасыз тамақ туралы түсінік беру; Дастархан басында сақталатын рәсімдермен, ырымдармен таныстыру; Оқушыларды дәстүрді сақтауға тәрбиелеу; 1-4 сынып оқушыларының толық  ыстық тамақпен қамтамасыз етілуін қадағалау; Дұрыс тамақтанудың денсаулықты нығайтудағы артықшылығын түсіндіру « Салауатты тамақтану мектебі»
Мектеп асханасында тыйым салынған тағамдар
01
сентябрь
2025
Мектеп асханасында тыйым салынған тағамдар
Мектеп асханасында тыйым салынған тағам түрлеріСанитариялық қағидалардың 7-тарауының 119-тармағына сәйкес-балалар мен жасөспірімдерді тәрбиелеу және білім беру объектілерінің қоғамдық тамақтандыру ұйымдарында тыйым салынған өнімді өткізуге жол берілмейді : 1)  сүзбе, айран; толтырылған құймақтар; флотский бойынша макарон; зельцев, форшмаков, сілікпе, паштеттер; кремі бар кондитерлік өнімдер; тұтыну қаптамасындағы кондитерлік өнімдер мен тәттілер (шоколад, кәмпит, печенье); морстар, квастар;